Miniincarcator Bobcat

A fost o subsidiara a companiei Ingersoll Rand din 1995 pana in iulie 2007, cand a fost vanduta pentru 4,9 miliarde dolari catre Doosan Infracore.

Compania vinde miniincarcator Bobcat, excavatoare compacte, tractoare compacte, incarcatoare telescopice Bobcat, compactoare si alte echipamente hidraulice mici sub marca Bobcat. Este una dintre putinele companii de productie majore care opereaza in Dakota de Nord.

Istoria Bobcat

 

A fost odata ca niciodata…un miniincarcator Bobcat

In anii 1950, Louis si Cyril Keller au operat Keller Welding and Repair langa Rothsay, Minnesota. In 1956, Eddie Velo, un fermier din zona, a descris familiei Keller necesitatea unui utilaj suficient de mic pentru a manevra in interiorul unui hambar cu stalpi. Ultilajul trebuia sa fie si suficient de usor pentru a functiona la nivelul superior. Fratii au dezvoltat un miniincarcator frontal cu design mic, cu trei roti, cu o transmisie cu curea. L-au livrat lui Velo pe 4 februarie 1957.

 

Se naste etalonul: miniincarcator Bobcat

Velo a permis Kellers acces deplin la operatiunile sale. Dupa ce Kellers au aflat de dezavantajele transmisiei cu curea, au dezvoltat si patentat un sistem de transmisie mai robust. Sistemul era bazat pe ambreiaj, realizat in 1958. Noua transmisie a devenit baza unui miniincarcator Bobcat Melroe M60.

Unchiul familiei Keller, era un dealer de echipamente pentru compania de productie Melroe. Compania avea sediul in Gwinner, Dakota de Nord. Acesta a sugerat ca Melroe sa comercializeze acest miniincarcator Bobcat. Melroe ii invita pe Keller sa expuna la Targul de Stat din Minnesota in 1958.

Melroe a introdus modelul M400 cu patru roti „Skid-Steer Loader” in 1960. Incepe sa foloseasca „Bobcat” ca denumire comerciala pentru astfel de produse in 1962 pe acest miniincarcator Bobcat M440.

De unde numele miniincarcator Bobcat ?

Un miniincarcator Bobcat e ca niciun altul

Les Melroe si agentul de publicitate Lynn Bickett s-au hotarat asupra numelui „Bobcat”. Au luat hotararea in timp ce schimbau idei de nume in timpul unei calatorii. Se aflau intre Minneapolis si Gwinner. Bickett si Sylvan Melroe au dezvoltat sloganul „dur, rapid si agil”. Acest slogan era folosit in publicitate pentru un miniincarcator Bobcat.

 

 

Skid-Steer Loader 1960

Cea mai valoroasa marca inregistrata Bobcat

– miniincarcator Bobcat-

In 1969, Melroe Manufacturing Company a fost achizitionata de Clark Equipment Company, care a fost apoi achizitionata de Ingersoll-Rand in 1995. In 2007, Ingersoll-Rand a vandut Clark Equipment Company grupului Doosan din Coreea de Sud. Vanzarea include restul grupului sau de echipamente de constructii, piese utilaje, piese de schimb, utilaje de constructii, utilaje industriale, utilaje agricole pentru 4,9 miliarde USD. Compania Clark Equipment are acum afaceri ca Bobcat Company. Compania Bobcat detine inregistrari de marci comerciale la nivel mondial pentru numele sau „Bobcat”.

Istorie Bobcat

In 2009, compania a fost recunoscuta de Hermann Simon ca un model de urmat pentru alte intreprinderi mici si mijlocii. Acesta noteaza aspectul in cartea sa Hidden Champions: Lessons From 500 of the World’s Best Unknown Companies. Un miniincarcator Bobcat devine etalonul gamei!

Compania Bobcat a fost fondata pe inovatie mai ales la Miniincarcator

„De la inceput, am proiectat utilaje care le permit oamenilor sa realizeze mai mult. Acest accent este ceea ce a dat startul afacerii noastre in 1947. Tot el ne face sa avansam astazi. Inovarea celor mai bune echipamente, tehnologie si servicii pentru a ajuta clientii sa-si faca fata celor mai dificile locuri de munca”.

 

Construirea unui miniincarcator Bobcat

Este nevoie de oameni inteligenti pentru a proiecta si a construi masini rezistente si puternice in pachete compacte. Inginerii nostri au continuat sa gaseasca modalitati de a face echipamente compacte. Nu numai puternice si rezistente! Ci, la fel de inteligente, agile si receptive precum animalul de prerie care a inspirat numele companei noastre.

De zeci de ani, numele „Bobcat” a fost sinonim cu miniincarcatoare.

La urma urmei, am adus lumii primul sau miniincarcator Bobcat adevarat in 1960: M400. Inventia noastra a lansat industria echipamentelor compacte! Astazi, este o intreprindere globala de 11,6 miliarde de dolari – si a facut Bobcat liderul industriei compacte.

 

Ce produce Bobcat?

Cel mai fain miniincarcator Bobcat

Impreuna cu cresterea puterii, capacitatii si abilitatilor tehnologice ale miniincarcatoarelor, familia Bobcat s-a extins considerabil. De-a lungul anilor a inclus:

 • incarcatoare compacte pe senile (1999)
 • miniincarcator Bobcat pe senile (2002)
 • incarcatoare mici articulate (2020).
 • de asemenea, au sporit capacitatile tehnologice ale masinilor compacte.
 • In 1996 – cand inca mai era nevoie de o cheie pentru a debloca masina, Bobcat breveteaza prima optiune de pornire fara cheie a incarcatoarelor Bobcat.
 • In 1999, introduce primul incarcator compact american cu senile cu un sasiu de rulare solid.
 • Bobcat adauga o alta prima industrie pe lista in 1999: un sistem de instrumente de lux care furnizeaza informatii vitale de monitorizare si diagnosticare a incarcatorului in sapte limbi.

 

Extinderea Bobcat

De la miniincarcator Bobcat, la excavator compact Bobcat

Pentru a ajuta clientii sa faca fata si mai multor provocari, Bobcat proiecteaza produse noi si capabilitati pentru a dezvolta gama.

Pe langa cunoscutul miniincarcator Bobcat, la sfarsitul anilor 1990, compania lanseaza primul excavator compact. Bobcat devine rapid unul dintre cei mai importanti producatori de excavatoare compacte din industrie. In 2002, introduce vehiculele utilitare. Se intoarce, astfel, la radacinile ramase in ferma americana odata cu prezentarea tractoarelor compacte in anul 2019. Doar un an mai tarziu, Bobcat vine cu o gama completa de cositoare.

 

Circuitul corporatiilor in peste sase decenii

-miniincarcator Bobcat in Europa-

 • In anul 1963 Apreciatul miniincarcator Bobcat ajunge pentru prima data pe piata europeana. Cererea este satisfacuta de produse importate din SUA.
 • In anul 1965 Compania Melroe se muta pe piata europeana. Semneaza un acord de licenta cu Luff & Smith din Southampton, Anglia, pentru a produce acest miniincarcator Bobcat. Melroe deschide o noua unitate la Chandlers Ford din Hampshire, aproape de uzina Luff & Smith.
 • In anul 1967 Luff & Smith da faliment, asa ca se fac noi acorduri de licentiere cu un producator italian, Beltrami, cu sediul la Ravenna, pentru a produce pentru piata europeana.
 • In anul 1969 Melroe Company, SUA, este achizitionata de Clark Equipment Company. Vanzarile anuale in Europa sunt de aproximativ 1 milion de dolari, iar reteaua de dealeri din Europa numara acum aproximativ 10 companii.

Expansiunea in ’70

 • In anul 1971 Un birou de marketing este infiintat in Bruxelles, Belgia.
 • In anul 1972 Productia respectatului miniincarcator Bobcat este transferata de la Beltrami la o unitate detinuta de Clark din Aumenau, Germania: Scheid Maschinenfabrik.
 • In anul 1977 Melroe introduce un nou logo distinctiv, capul Bobcat. Fosta divizie a Clark Equipment Company, Melroe devine Melroe Company, o unitate de afaceri a Clark Equipment Company.
 • In anul 1986 Odata cu lansarea a doua noi linii de produse pentru a completa miniincarcatoarele si  mini-excavatoarele,  Melroe Company se diversifica si incepe transformarea in cel mai mare producator de echipamente compacte din lume. In Europa, personalul total, inclusiv personalul de teren este de aproximativ 75. Vanzarile anuale in Europa sunt in valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Recorduri Bobcat in ’90

 • In anul 1992 Vanzari anuale record in Europa de 150 de milioane de dolari.
 • In anul 1995 Melroe si organizatia-mama Clark sunt achizitionate de Ingersoll-Rand Company pentru 1,7 miliarde de dolari.
 • In anul 1998 Compania Melroe este redenumita Compania Bobcat. Melroe Europe devine Bobcat Europe. Reteaua europeana de dealeri cuprinde acum 100 de companii.
 • In anul 1999 Bobcat Europe lanseaza primul sau incarcator compact pe senile, modelul 864.

Miniincarcator Bobcat la inceput de mileniu

 • In anul 2000 Compania Bobcat achizitioneaza Sambron SA, un producator de telehandlers cu sediul in Pontchateau in nord-vestul Frantei. Uzina Pontchateau produce toate manipulatoarele Bobcat pentru piata mondiala, cu organizatii de proiectare, dezvoltare, productie si vanzari de manipulatoare telescopice, toate cu sediul in fabrica.
 • In anul 2004 Primul miniincarcator Bobcat care a fost fabricat in Europa timp de 30 de ani a fost marcat de productia unui model 553 la fosta fabrica Superstav din Dobris.
 • In anul 2005 Bobcat Europe intra pe piata incarcatoarelor articulate cu lansarea a trei modele. Linia de produse de excavatoare Bobcat Europe este extinsa cu lansarea midi-excavatorului 444 de 12,5 tone. Vanzarile companiei Bobcat la nivel mondial depasesc 2 miliarde de dolari.
 • In anul 2007 Doosan Infracore cumpara compania Bobcat de la Ingersoll Rand. Facilitatea logistica Megacentre Puurs II pentru masini si piese Bobcat se deschide in Puurs, in Belgia. Noua Fabrica Europeana si Centrul de Formare se deschide la Dobris. Bobcat lanseaza S100, primul miniincarcator proiectat si fabricat in Europa. Incarcatorul telescopic inovator T2250 este lansat si in Europa. Numarul total de dealeri este de aproximativ 170.

50 de ani de Bobcat

 • In anul 2008 Bobcat sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare si isi construieste cel de-al 750.000-lea incarcator. Primul birou Bobcat din Orientul Mijlociu se deschide in Dubai, in Emiratele Arabe Unite.
 • In anul 2014 Iese de pe linia de productie din SUA incarcatorul Bobcat cu numarul 1.000.000. Cel de-al 20.000-lea manipulator telescopic este produs la Pontchateau (vezi piese aici).
 • In anul 2015 Noul centru de distributie de piese pentru produsele Bobcat se deschide in Dubai. Bobcat deschide, de asemenea, noul Centru de inovare la Dobris. Acesta este un Centru european de excelenta pentru inginerie, care serveste ca un centru expert de cercetare si dezvoltare pentru toate echipele de ingineri Doosan Bobcat, cu responsabilitate specifica pentru incarcatoare mici si excavatoare compacte de la 1-3 tone.
 • In anul 2016 Bobcat lanseaza o noua gama de buldoexcavatoare pentru vanzare pe pietele din Orientul Mijlociu si Africa.

Produse Bobcat in peste sase decenii.

 • In anul 1958 – M60 este primul model de productie al incarcatorului autopropulsat Melroe.
 • In anul 1959 este lansat M200 – o versiune imbunatatita a primului incarcator Melroe.
 • In anul 1960 este lansat M400 – primul miniincarcator din lume.
 • In anul 1962 – M440 este primul mini incarcator care utilizeaza marca comerciala Melroe Bobcat®.
 • In anul 1963 – M444 este primul produs Bobcat vandut in Europa.
 • In anul 1965 – M444 si mai tarziu M600 sunt produse sub licenta in Europa pentru pietele locale.

Noutatea in anii ’70.

 • In anul 1970 apare M970 – poreclit „Big Bob” – este cel mai mare „skid steer” construit vreodata la acea vreme si primul care foloseste un sistem de propulsie hidrostatic. M970 este, de asemenea, primul incarcator Bobcat care incorporeaza un dispozitiv de montare a atasamentului actionat prin parghie – numit sistemul Bob-Tach® atunci cand a fost brevetat in 1972 -in loc de atasamente cu fixare. Este un moment definitoriu, o schimbare care da nastere industriei atasamentelor si face ca miniincarcatorul sa fie ceea ce unii numesc „cutitul elvetian” al echipamentelor de constructii. De asemenea, anul acesta a avut loc prima utilizare a unei structuri de protectie impotriva rasturnarii –ROPS pe M970 si M371 in 1971. Este incorporat in restul liniei (M610 si M700) in 1972. Pana in 1974 ROPS este adoptat de intreaga industrie a miniincarcatoarelor.

Mini Bob – in ritm de aplauze!

 • In anul 1971 se lanseaza M371 – „Mini-Bob” – cel mai mic miniincarcator construit vreodata.
 • In anul 1972 – M610 este cel mai popular model Bobcat pentru urmatorul deceniu. Sistemul Bob-Tach este brevetat si adaugat altor modele de mini incarcatoare Bobcat. Dupa ce brevetul Bob-Tach expira in 1989, designul este adoptat de alti producatori si in cele din urma devine standardul mondial ISO.
 • In anul 1975 – 825 continua tendinta catre masini mai mari, alimentate cu motorina. Este intrerupt in 1983 si inlocuit cu noul B-Series 843.
 • In anul 1976 – 520 este primul din noul design „Seria B”, o schimbare completa a liniei de incarcatoare Bobcat.
 • In anul 1977 – Este lansata Seria Breed 30, inclusiv modelele 530, 533, 630, 631 si 632 cu motoare pe gaz si diesel, racite cu aer si lichid. O caracteristica majora a produsului este carcasa sa montata in centru, cu lanturi de transmisie intr-o configuratie „papion”, care elimina ajustarile, un avantaj competitiv foarte apreciat. Modelele 730, 731 si 732 sosesc anul viitor. Modelul 310 continua traditia Mini-Bob.

Demersul in ’80

 • In anul 1981 – Seria 40 Bobcat 743 este lansata si devine rapid cel mai popular mini incarcator din lume. Incarcatoarele din Seria 40 sunt primele care incorporeaza noul sistem de siguranta a operatorului Seat Bar.
 • In anul 1983 – 440 si 443 sunt primele care au un motor montat transversal.
 • In anul 1985 – 943 este al doilea incarcator Bobcat cu motorul montat transversal. Acest design transversal al motorului se repeta la generatiile urmatoare de incarcatoare si continua si astazi.

Anii 1990

 • In anul 1990 – Sunt introduse urmatoarea generatie de modele „Seria 50” – 753 si 853, cu un sistem electronic inovator de monitorizare si diagnosticare numit „BOSS”.
 • In anul 1991 – Modelul 7753 este primul dintre incarcatoarele cu traseu vertical Bobcat care va revolutiona linia. Traseul vertical creste capacitatea de ridicare fara a creste greutatea masinii. Aceste incarcatoare noi se numesc masini ideale „lift-and-carry”.
 • In anul 1993 – Ampatamentul (distanta dintre axele osiilor extreme ale unui vehicul) lung al lui 753L (redenumit ulterior 763) ofera o capacitate de ridicare mai mare.
 • In anul 1994 – Sistemul de control interblocare Bobcat (BICS) previne utilizarea sistemului de ridicare, inclinare si tractiune – functioneaza pana cand operatorul se afla pe scaun cu bara scaunului coborata.
 • In anul 1995 – apare modelul 873 care este echipat cu o cuplare rapida universala. Acest lucru va permite conectarea unei mari varietati de atasamente ( maturatoare, motocoase, slefuitoare, lame de buldozer, toate utilizate in mod obisnuit pe miniincarcatoarele Bobcat 873.)
 • In anul 1996 – Optiunea de pornire fara cheie este oferita pentru prima data pe incarcatoarele Bobcat.
 • In anul 1999 – Cabina din seria G este introdusa pentru un confort sporit al operatorului. Incarcatoarele echipate cu noua cabina ofera aer conditionat instalat din fabrica, mai mult spatiu pentru coate, un scaun mai confortabil si instrumente imbunatatite. De asemenea, debuteaza si sistemul hidraulic Power Bob-Tach, oferind operatorilor posibilitatea de a schimba atasamentele prin apasarea unui buton. Bobcat intra in domeniul incarcatoarelor compacte pe senile. Folosind cadrul principal, bratele de ridicare si cabina unui 863, noul model 864 are un tren de rulare solid pentru durabilitate.

Ce construieste Bobcat la inceputul anilor 2000?

 • In anul 2001 – Bobcat este primul producator care a atins 500.000 de incarcatoare, iar acest lucru este marcat de lansarea editiei speciale G-Series 773 Turbo 500K. A220 este primul incarcator care ofera atat directie pe toate rotile – pentru functionare cu impact redus pe suprafete sensibile – cat si servodirectionare pentru o manevrabilitate maxima, ambele prin apasarea unui comutator. Este, de asemenea, primul incarcator Bobcat care dispune de joystick-uri pentru controlul conducerii si operarea bratului de ridicare. Un model A300 mai mare a fost adaugat liniei AWS in 2002. T190 este al doilea model din linia de incarcatoare compacte pe senile Bobcat. Utilizeaza cadrul principal al miniincarcatorului cu cale verticala 773/S185 si dispune de populara cabina a operatorului din seria G. 864 este brand- uit ca T200. MT50 marcheaza intrarea companiei Bobcat in categoria de produse mini-incarcatoare pe senile.
 • In anul 2002 – Modelul S185 il inlocuieste pe 773 Turbo. S300, cu dimensiunea sa mai mare a cadrului, continua sa impinga miniincarcatorul in locuri de munca mai solicitante in constructii si industriale. Un incarcator de cale cu raza ( ce e ala, incarcator de cale cu raza?? ), S220, este introdus in acelasi an. T300 CTL este construit pe cadrul principal al miniincarcatorului S300, semnaland sfarsitul modelului T200.
 • In anul 2003 – Miniincarcatorul pe senile MT52 actualizeaza MT50 cu numeroase imbunatatiri. Gama CTL creste pentru a include modelele T180 si T250 cu raza de ridicare, construite pe cadrele centrale ale mini-steerelor S160 si S220.
 • In anul 2004 – apare miniincarcatorul pe senile MT55 – este lansat ca o versiune „cu senile late” a MT52.

Noutate, noutate!

 • In anul 2005 – T140 este adaugat la gama CTL, pe baza dimensiunii cadrului mini-steerului S130.
 • In anul 2006 – Capacitatea lui S330 il face cel mai mare din linie.
 • In anul 2007 – T320 CTL satisface cererea pietei pentru un incarcator pe senile mai mare si mai puternic. Este primul model care ofera sistemul Roller Suspension™, care ofera o „calatorie” mai lina si mai confortabila.
 • In anul 2008 – Bobcat este primul producator care a atins 750.000 de incarcatoare. Fiind cel mai mic CTL de la Bobcat, incarcatorul compact pe senile T110 aduce si mai multa compactitate si transportabilitate gamei.
 • In anul 2009 – Noile modele S650 (cale de ridicare verticala) si S630 (cale de raza)lanseaza o alta refacere completa a liniei de incarcator. De asemenea, sunt lansate T650 (cale de ridicare verticala) si T630 (cale de raza). Designul distinctiv „cabina inainte” muta operatorul mai aproape de locul de munca, oferind o mai buna vizibilitate a atasamentului si in jurul incarcatorului.

Un spectacol tehnologic

 • In anul 2010 – Noul S850 recastiga „cel mai mare titlu din lume”. T870 este acum cel mai mare dintre modelele de incarcatoare pe senile Bobcat.
 • In anul 2011 – Modelul S770 cu cale verticala de ridicare completeaza gama. Incarcatorul A770 cu directie integrala il inlocuieste pe A300. De asemenea, este lansata calea de ridicare verticala T770 CTL.
 • In anul 2012 – Sunt introduse cele 500 de incarcatoare cu platforma. Sase modele oferite de la S510 la S590. CTL T590 (cale verticala) completeaza platforma 500.
 • In anul 2014 – S450 este ultimul si cel mai mic din noua generatie de modele de mini incarcatoare, incheind un ciclu de lansare de cinci ani. T450 il inlocuieste pe T140 in gama CTL. Bobcat este primul producator care a ajuns in topul unui milion de incarcatoare. Incarcatoarele editii speciale S650 si T650 sunt construite pentru a comemora aceasta etapa de productie, la 56 de ani dupa primul incarcator autopropulsat Melroe in 1958.
 • In anul 2017 – Bobcat a actualizat incarcatorul pe senile T870 cu un sistem de suspensie de torsiune inovator, aducand imbunatatiri semnificative capacitatii de ridicare, confortului si durabilitatii. A fost lansata o noua gama de buldoexcavatoare de vanzare pe pietele din Rusia si CSI.
Miniincarcator Bobcat

Excavatoare compacte Bobcat

 • In anul 1986 – Bobcat anunta planuri de a intra pe piata excavatoarelor hidraulice compacte.
 • In anul 1988 – Modelele 100 si 116 completeaza prima generatie de linie de excavatoare Bobcat „Seria 100”.
 • In anul 1990 – Bobcat devine primul producator de excavatoare compacte in America de Nord, un record care ar ramane timp de 25 de ani. 220 este primul excavator compact Bobcat de la fabrica din Bismarck din Dakota de Nord.
 • In anul 1991 – 225 devine al doilea excavator compact Bobcat construit in SUA.
 • In anul 1993 – Dezvoltarea produsului continua rapid cu excavatoarele compacte din seria 300.
 • In anul 1996 – Doua noi modele din seria 300 sunt adaugate, 320 si 325 inlocuindu-le pe cele originale 220 si 225.
 • In anul 1997 – 337 extinde linia cu o imbunatarire la adancimea de sapare, ajungand acum la 3,7 m.
 • In anul 1999 – Cererea clientilor atrage atentia asupra mai multor optiuni pentru diferite conditii de sapat, asa ca Bobcat incepe sa ofere variante cu brat lung si brat extensibil. 341 este prima, o versiune cu brat lung a lui 337. 331E este primul model extensibil. 322 inlocuieste modelul 320, avand un tren de rulare retractabil hidraulic pentru functionare in locuri inguste.

Lideri de piata

 • In anul 2000 – Un nou accent pe design apare la excavatoarele din seria D. Focalizarea atasamentului Bobcat se reflecta in sistemul inovator X-Change.
 • In anul 2002 – Bobcat este primul care depaseste 50.000 de excavatoare compacte vandute in America de Nord.
 • In anul 2003 – Urmatoarea generatie de excavatoare compacte sunt primele din industrie care ofera aer conditionat din fabrica. Excavatoarele 430 si 435 sunt lansate cu un stil rotunjit, sistem hidraulic imbunatatit, cabina mai incapatoare si o caracteristica zero house swing (ZHS) care mentine coada excavatorului in latimea trenului de rulare. 442 face o punte intre excavatoarele de dimensiuni mari si cele compacte. Are o adancime de sapat de 4,2 m.
 • In anul 2006 – 425 extinde gama 400 cu caracteristica din ce in ce mai populara Zero Tail Swing.
 • In anul 2008 – 418 devine cel mai mic model de excavator Bobcat, cu o adancime de sapat de 1,8 m.
 • In anul 2009 – Modelul E32 este primul dintre noile excavatoare Bobcat din seria E, incepand o reproiectare completa a gamei in urmatorii cinci ani. E32 de 3,2 tone il inlocuieste pe 331 care facea parte din linia Bobcat din 1993. E35 (3,5 tone) este introdus cu modelele mult mai mari E60 (6 tone) si E80 (8 tone). Modelele E45 si E50 urmeaza mai tarziu in cursul anului, iar Bobcat lanseaza si modelele E14 si E16 de 1-2 tone.

Inovatie la superlativ

 • In anul 2012 – Aducand toate avantajele oferite de designul E-Series, Bobcat lanseaza excavatorul compact E26 de 2,6 tone zero tail swing, destinat segmentului de piata de 2-3 tone. Pentru a sarbatori cea de-a 25-a aniversare a gamei de excavatoare Bobcat, compania lanseaza o versiune speciala a excavatorului E16 cu versiuni imbunatatite ale ambelor modele standard E14 si E16.
 • In anul 2013 – Modelul E55 este introdus in clasa de greutate de 5,5 tone. Modelele E62 si E85 sunt utilaje actualizate de 6 si 8 tone, inlocuind modelele E60 si E80. De asemenea, este lansat noul excavator compact E25 cu balansare redusa (RTS).
 • In anul 2014 – Modelele E17, E19 si E20 se alatura gamei de excavatoare Bobcat E-Series, inlocuind excavatoarele E14 si E16.
 • In anul 2018 – Noile excavatoare compacte din seria R de 2-3 tone dezvoltate in intregime la Centrul de inovare Dobris sunt lansate la Expozitia Intermat 2018.

Incarcatorul telescopic Bobcat

 • In anul 2000 – Bobcat achizitioneaza Sambron si lanseaza prima gama de incarcatoare telescopice cu cadru rigid, care ofera inaltimi maxime de ridicare de la 5,6 la 18 m.
 • In anul 2002 – Este lansat noul incarcator telescopic T40170 – 17 m.
 • In anul 2003 – Este imbunatatit incarcatorul telescopic T40170 – 17 m.
 • In anul 2004 – Noua cabina pentru operator si compartiment motor nou pentru toate cele noua incarcatoare telescopice cu cadru rigid Bobcat. Bobcat vizeaza industria agricola prin lansarea noului model T3571 7 m si modernizari semnificative la modelele T2556 5 m si T2566 6 m.
 • In anul 2006 – Noul incarcator telescopic T35100 10 m este lansat cu noi componente si functii avansate adaugate la utilajele din intreaga gama.
 • In anul 2007 – Noul incarcator telescopic inovator T2250 de 5 m ofera versatilitatea a doua sisteme de montare a atasamentelor cu schimbare rapida: caruciorul conventional sau sistemul Bob-Tach utilizat pe toate incarcatoarele compacte Bobcat.
 • In anul 2008 – Bobcat lanseaza noul incarcator telescopic T35120SL MP de 12 m, un model complet „Man Platform Ready” conceput pentru a fi utilizat cu noua platforma de persoana aprobata, de asemenea pentru utilizarea pe modelele T40140 14 m si T40170 17 m.

Excelenta Bobcat

 • In anul 2012 – Bobcat lanseaza o gama de patru incarcatoare telescopice rotative cu inaltimi de ridicare de la 15,7 la 24,5 m.
 • In anul 2013 – Bobcat lanseaza o noua generatie de incarcatoare telescopice de 6 si 7 m, cu multe caracteristici noi, inclusiv o cabina asimetrica patentata de inalta vizibilitate. Noile modele TL360 si TL470 inlocuiesc incarcatoarele telescopice anterioare T2556, T2566 si T3571 si anunta schimbari semnificative care vor avea loc in intreaga gama.
 • In anul 2014 – Pentru a satisface cererea de pe piata agricola, Bobcat lanseaza noul incarcator telescopic TL470HF cu putere mare. Uzina din Pontchateau produce cel de-al 20.000-lea incarcator telescopic Bobcat. Continuand modernizarea gamei, cele cinci modele anterioare (T35100 – T35120SL) sunt inlocuite cu T35105, T35105L si T36120SL 10-12 m.

Evolutie, interes, tehnologie!

 • In anul 2015 – Bobcat lanseaza noile incarcatoare telescopice T35130S 13 m si T35140S 14 m ale companiei la expozitia Intermat 2015 de la Paris, destinata industriilor de constructii si inchirieri. Desi au un design mai simplu menit sa raspunda nevoilor intreprinderilor de inchiriere, noile incarcatoare telescopice T35130S si T35140S ofera inca multe dintre avantajele modelelor de noua generatie. Incarcatoarele telescopice TL358 si TL358+ sunt doua modele noi si compacte, de 6 m, ideale pentru aplicatii agricole, care completeaza noua generatie de utilaje compacte de la 6 pana la 7 m, venind in continuarea incarcatoarelor telescopice existente TL360 si TL470. Exista si o versiune premium pentru piata agricola, modelul TL358+ AGRI, care incorporeaza o serie de caracteristici suplimentare fata de modelul standard TL358+. Bobcat lanseaza si noi versiuni AGRI ale modelelor TL470 si TL470HF. Anul se incheie cu lansarea noii generatii EVO a companiei de incarcatoare rotative Stage IIIB/Tier 4, cuprinzand patru modele – incarcatoarele rotative TR38160, TR50190, TR50210 si TR40250, care asigura inaltimi maxime de ridicare de 15,7, 18,1 m si 24,1 m.
 • In anul 2017 – La Agritechnica din Hanovra, Germania, Bobcat lanseaza noul incarcator telescopic compact TL30.70 AGRI pentru industria agricola. TL30.70 ofera o capacitate maxima de ridicare de 3 tone si o inaltime maxima de ridicare de aproape 7 m; latimea totala ramane la mai putin de 2,1 m chiar si cu anvelope de 24 inch.

…ca de n-ar fi, nu s-ar povesti!

Bobcat® a devenit standardul industriei pentru miniincarcatoare si excavatoare compacte dupa generatii de masini dezvoltate care sunt rezistente, puternice si usor de operat. Astazi, mimiincarcatoarele dispun de motoare mai puternice, atasamente hidraulice si cabine care mentin operatorul confortabil si in siguranta. Noua serie M2 ofera o reglare automata pentru a face experienta de lucru mai confortabila si pentru a preveni scurgerea materialului. Joystick-urile ofera operatorului control complet si pun toate functiile incarcatorului la indemana operatorului. Incarcatoarele si excavatoarele Bobcat® dispun si de unele dintre cele mai versatile si utilizabile atasamente. De la ciocane hidraulice la melci la cupe de excavator. Indiferent de sarcina pe care trebuie sa o indeplinesti, aceste masini durabile si versatile te pot ajuta sa o faci mai rapid si mai usor.